eTwinning
Θεόδωρος Τομαρᾶς - Λίντα Αλεξοπούλου
Καλώς ήλθατε!
Εδώ θα βρείτε όλα τα προγράμματα eTwinning που υλοποιούμε για τα "Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη", τις δράσεις μας, τις δραστηριότητες των μαθητών, καθώς και τις διακρίσεις τους.
Με εκτίμηση
Θεόδωρος Τομαρᾶς - Λίντα Αλεξοπούλου
Φ ι λ ό λ ο γ ο ι
ΛιγότεραΚαλώς ήλθατε!
Εδώ θα βρείτε όλα τα προγράμματα eTwinning που υλοποιούμε για τα "Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη", τις δράσεις μας, τις δραστηριότητες των μαθητών, καθώς και τις διακρίσεις τους.
Με εκτίμηση
Θεόδωρος Τομαρᾶς - Λίντα Αλεξοπούλου
Φ ι λ ό λ ο γ ο ι
Καλώς ήλθατε!
Εδώ θα βρείτε όλα τα προγράμματα eTwinning που υλοποιούμε για τα "Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη", τις δράσεις μας, τις δραστηριότητες των μαθητών, καθώς και τις διακρίσεις τους.
Με εκτίμηση
Θεόδωρος Τομαρᾶς - Λίντα Αλεξοπούλου
Φ ι λ ό λ ο γ ο ι
Κατηγορία: Λύκειο
Στο eTwinning έργο Timeless Art, Modern Lens, το οποίο πραγματοποιείται κατά τη σχολική χρονιά 2024-2025, οι μαθητές αναδημιουργούν διάσημα έργα τέχνης, ενσωματώνοντας σύγχρονα μέσα όπως χαρακτήρες από τον κινηματογράφο, αναφορές στα social media και μοντέρνα περιβάλλοντα.
- Διαδικασία έργου:
- Έρευνα & Επιλογή εθνικών έργων τέχνης από διαφορετικά είδη (κινηματογράφος, φωτογραφία, ζωγραφική, λογοτεχνία)
- Δημιουργική αναδημιουργία των έργων με μοντέρνα στοιχεία
- Συμμετοχή σε social media challenges, όπως το mannequin challenge
- Σύνδεση τέχνης & ψηφιακού γραμματισμού μέσω της #codeweek4allchallenge
Οι δημιουργίες των μαθητών τεκμηριώνονται, παρουσιάζονται σε εικονική έκθεση και συνοδεύονται από αναστοχαστικές δραστηριότητες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι συμμετέχοντες αποκτούν νέα οπτική στην τέχνη, ενισχύουν τη δημιουργικότητά τους και εξερευνούν τη διασύνδεση παράδοσης και σύγχρονης κουλτούρας.
Το European Student Council είναι ένα αντιπροσωπευτικό σώμα μαθητών λυκείων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο συγκεντρώνει κάθε χρόνο, από το 2016, νέους που συνεργάζονται μέσω Twinspace και συναντώνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
Το κεντρικό θέμα για το 2024 είναι "In Arte Concordia" – η τέχνη και ο πολιτισμός ως φορείς της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Μέσα από την ευρωπαϊκή ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονική, λογοτεχνία και κινηματογράφο, οι μαθητές θα εξερευνήσουν πώς η κοινή πολιτιστική κληρονομιά συμβάλλει στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής συνείδησης, πέρα από τα εθνικά σύνορα.
Το European Student Council 2024 προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να ανακαλύψουν τι τους ενώνει ως Ευρωπαίους πολίτες, μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό!
Palette of Perspectives – Διαπολιτισμική Έκφραση μέσω Τέχνης και Αφήγησης
Το πρόγραμμα "Palette of Perspectives" (2023-2024) ένωσε σχολεία από διαφορετικές χώρες, προωθώντας τη διαπολιτισμική κατανόηση μέσω της τέχνης και της αφήγησης. Οι μαθητές συνεργάστηκαν σε διαδραστικές δραστηριότητες, όπως η δημιουργία κοινών ιστοριών και έργων τέχνης, χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, AI και προγραμματισμό.
Κύριες δράσεις του έργου:
- Συνεργατικά καλλιτεχνικά και αφηγηματικά έργα
- Διαδικτυακές συναντήσεις και πολιτισμικές ανταλλαγές
- Χρήση τεχνολογίας (AI & coding) για ανάλυση πολιτισμικών μοτίβων
- Τήρηση κανόνων προστασίας δεδομένων και πνευματικών δικαιωμάτων
Οι τελικές δημιουργίες παρουσιάστηκαν σε εικονικές εκθέσεις, ενώ τα αποτελέσματα του έργου διαδόθηκαν μέσω εργαστηρίων, πανεπιστημιακών παρουσιάσεων και εκπαιδευτικών πλατφορμών.
Μέσα από αυτήν την εμπειρία, οι μαθητές ανέπτυξαν δεξιότητες όπως πολιτισμική ευαισθητοποίηση, κριτική σκέψη, δημιουργικότητα και συνεργασία, αποδεικνύοντας τη δύναμη της τέχνης ως μέσο επικοινωνίας και κατανόησης μεταξύ των λαών.
Απέσπασε εθνική και ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.
Το συγκεκριμένο έργο (2022-2023) ασχολείται με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σημερινά σχολεία σε σχέση με τη βιωσιμότητα. Συγκεκριμένα εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να μεταφερθεί η αειφορία στο σχολικό περιβάλλον, στον σχεδιασμό του ιδανικού σχολικού περιβάλλοντος και στην προοπτική να γίνουν οι μαθητές φορείς αυτής της αλλαγής. Η κύρια ιδέα του έργου «Building the new Normal» βασίζεται στις αρχές του New European Bauhaus που αντιλαμβάνεται τη βιωσιμότητα ως έναν ευρύτερο όρο που περιλαμβάνει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, τον πολιτιστικό και αισθητικό εμπλουτισμό καθώς και την συμπερίληψη μέσω της ανάπτυξης του διαλόγου. Έτσι, το έργο αυτό στοχεύει στο να μυήσει τους μαθητές στις αρχές της βιωσιμότητας, να τους ευαισθητοποιήσει και να τους παρακινήσει να αναλάβουν έναν πιο ενεργό ρόλο στο σχολικό τους περιβάλλον που θα τους εμπνεύσει να γίνουν υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες στην ενήλικη ζωή τους.
Το πρόγραμμα M.I.D.E. 2 (2021-2022) αποτελεί τη συνέχεια του Erasmus+ KA229 έργου "Monsters in Danger of Extinction", το οποίο υλοποιείται από τρία πλέον σχολεία eTwinning:
- IES Unamuno BHI (Μπιλμπάο, Ισπανία)
- Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη (Ναύπακτος, Ελλάδα)
- IES Ignacio Ellacuria-Zurbaran BHI (Μπιλμπάο, Ισπανία).
Το πρόγραμμα εστιάζει σε ένα παιδαγωγικό πλαίσιο που προάγει την πολυγλωσσία, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την κοινωνική ένταξη.
Το θέμα του έργου αφορά φανταστικά όντα της κλασικής μυθολογίας, τα οποία αποτυπώνονται κυρίως στις τέχνες και τη λογοτεχνία. Μέσα από αυτήν την προσέγγιση, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να αξιοποιήσουν τον κοινό πολιτισμικό πλούτο κάθε χώρας, ενισχύοντας παράλληλα βασικές δεξιότητες, την ισότητα των φύλων και την κοινωνική ένταξη.
Με την ένταξη ενός νέου σχολείου στο δεύτερο έτος του προγράμματος, το M.I.D.E. 2 διευρύνει το δίκτυο συνεργασίας του, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους μαθητές να εξερευνήσουν τη μυθολογία μέσα από μια σύγχρονη, εκπαιδευτική και διαπολιτισμική προοπτική.
Απέσπασε εθνική και ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.
Το πρόγραμμα #sociallyviral (2021-2022) εξερευνά τον τρόπο με τον οποίο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν διαμορφώσει την αντίληψή μας για την πραγματικότητα και έχουν επηρεάσει τη γλώσσα, την επικοινωνία και την κοινωνία.
Μερικά από τα ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν είναι:
Πώς τα social media έχουν αλλάξει την αίσθησή μας για τον κόσμο γύρω μας;
Ποιες νέες λέξεις και εκφράσεις έχουν προστεθεί στη γλώσσα λόγω των social media;
Με ποιους τρόπους μπορούν έργα λογοτεχνίας να παρουσιαστούν και να αναλυθούν μέσω TikTok ή Instagram;
Πώς θα μπορούσαν τα social media να είχαν χρησιμοποιηθεί σε ιστορικές περιόδους;
Ποια είναι η επίδραση των influencers στο εμπόριο και την οικονομία;
Το πρόγραμμα κορυφώνεται με μια κοινή και συνεργατική δράση για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), αναδεικνύοντας τη σημασία της υπεύθυνης και κριτικής χρήσης των social media.
Μέσα από τη δημιουργικότητα, την ανάλυση και τη συνεργασία, οι μαθητές θα αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για τη δυναμική των social media και τη σημασία της ψηφιακής παιδείας στη σύγχρονη εποχή.
Απέσπασε εθνική και ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.
Το πρόγραμμα "We Europe: Active European Citizens" (2021-2022) φέρνει κοντά μαθητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες με σκοπό να τους ευαισθητοποιήσει σχετικά με τις ευρωπαϊκές αξίες, τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τη δημοκρατία. Παράλληλα, στοχεύει στην ενίσχυση της ενεργούς ευρωπαϊκής ιδιότητας του πολίτη, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή των νέων στα κοινά.
Βασισμένο στο πλαίσιο του προγράμματος EPAS (European Parliament Ambassador School Programme), το έργο προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να αλληλεπιδράσουν και να δημιουργήσουν μια ποικιλία εκπαιδευτικών προϊόντων, τα οποία θα κοινοποιηθούν και θα διαχυθούν μεταξύ των συμμετεχόντων σχολείων.
Μέσα από διεθνικές ομάδες εργασίας, οι μαθητές θα συζητήσουν σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα που αφορούν τη νεολαία, αναπτύσσοντας δεξιότητες συνεργασίας, κριτικής σκέψης και υπευθυνότητας ως μελλοντικοί Ευρωπαίοι πολίτες.
Μέσω αυτού του καινοτόμου προγράμματος, οι μαθητές γίνονται ενεργοί συνδιαμορφωτές του μέλλοντος της Ευρώπης!
Απέσπασε εθνική και ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.
Το πρόγραμμα "Monsters in Danger of Extinction 1" (2020-2021) αποτελεί έναν χώρο συνεργασίας για την πρώτη σχολική χρονιά του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA229 με τον ίδιο τίτλο (Monsters in Danger of Extinction). Το έργο υλοποιείται από δύο σχολεία eTwinning, το IES Unamuno BHI από το Μπιλμπάο της Ισπανίας και τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη από τη Ναύπακτο, και εστιάζει σε έναν παιδαγωγικό άξονα που προάγει τη πολυγλωσσία, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την κοινωνική ένταξη.
Το θέμα του προγράμματος αφορά φανταστικά όντα της κλασικής μυθολογίας, τα οποία συναντώνται ιδιαίτερα στις τέχνες και τη λογοτεχνία. Αυτή η προσέγγιση δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να ανακαλύψουν και να αξιοποιήσουν τον κοινό πολιτισμικό πλούτο των δύο χωρών, αναπτύσσοντας παράλληλα βασικές δεξιότητες, την ισότητα των φύλων και την κοινωνική ένταξη.
Μέσα από αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στη μυθολογία, οι μαθητές όχι μόνο εξερευνούν τον κόσμο των μυθικών πλασμάτων αλλά και ενισχύουν την κατανόηση και την αποδοχή της πολιτισμικής ποικιλομορφίας!
Απέσπασε εθνική και ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.
Το Λύκειο των “Εκπαιδευτηρίων Πάνου” διακρίθηκε για ακόμη μία φορά, αφού κέρδισε τον τίτλο του eTwinning School για τη σχολική χρονιά 2020-2021! Η επιτυχημένη πορεία του έργου "The Odyssey of words still continues…", το οποίο απέσπασε εθνική και ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας, αλλά και την 1η θέση στον 15ο εθνικό διαγωνισμό eTwinning, οδήγησε στην απονομή του τίτλου «Σχολείο eTwinning» στο Λύκειο των “Εκπαιδευτηρίων Πάνου”.
Τα βραβευμένα σχολεία προβάλλονται σημαντικά σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, σχηματίζουν ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο ηγετικών σχολείων του eTwinning, που θα εμπνεύσει τη μελλοντική εξέλιξη του προγράμματος και αναγνωρίζονται ως ηγέτες στους εξής τομείς:
- Ψηφιακή πράξη
- Πρακτική ψηφιακής ασφάλειας
- Καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις
- Προώθηση της συνεχούς επαγγελματικής επιμόρφωσης του προσωπικού
- Προώθηση συνεργατικών μαθησιακών πρακτικών με το προσωπικό και τους μαθητές.
Άλλη μία σημαντική διάκριση ήρθε να προστεθεἰ στις πολλές διακρίσεις για το Λύκειο των "Εκπαιδευτηρίων Πάνου": η πρώτη θέση στα βραβεία eTwinning για το έργο "The Odyssey of words still continues"! Το έργο, ήταν σαν χθες, ξεκίνησε πριν τέσσερα ακριβώς χρόνια με τους μαθητές της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και συνεχίστηκε τις επόμενες τρεις χρονιές με τους μαθητές του Λυκείου για να μελετήσει την πορεία των ελληνικών λέξεων στον χώρο και τον χρόνο. Έχει ήδη αποσπάσει τρεις εθνικές και τρεις ευρωπαϊκές ετικέτες ποιότητας, ενώ αυτή η διάκριση ξεπέρασε ακόμα και το πιο αισιόδοξο σενάριο!!! Και έπεται συνέχεια ...
Η πλατφόρμα Europeana ιδρύθηκε και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρέχοντας διαδικτυακή πρόσβαση σε μια τεράστια συλλογή υλικού πολιτιστικής κληρονομιάς από όλη την Ευρώπη. Περιλαμβάνει πάνω από 58 εκατομμύρια ψηφιοποιημένα αντικείμενα, όπως βιβλία, φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής, τηλεοπτικές εκπομπές και τρισδιάστατα αντικείμενα. Εγκαινιάστηκε το 2008 με στόχο να συγκεντρώσει και να διαθέσει στο κοινό, το κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς που διασώζεται, έχει περάσει σε ψηφιακή μορφή και βρίσκεται διάσπαρτο σε μουσεία, βιβλιοθήκες και αρχεία ανά την Ευρώπη.
Το EUN (European Schoolnet: Δίκτυο Υπουργείων Παιδείας 34 ευρωπαϊκών χωρών) που δραστηριοποιείται στον τομέα της προώθησης της εκπαιδευτικής καινοτομίας, συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με το ίδρυμα Europeana με στόχο την ενίσχυση της χρήσης της ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς στην ευρωπαϊκή εκπαίδευση.
Στο πρόγραμμα αυτό συντονίστρια χώρα ήταν η Ουγγαρία και συνεργάτες, εκτός από το Λύκειο των "Εκπαιδευτηρίων Πάνου", σχολεία από τη Ρουμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Σερβία. Οι δραστηριότητες οργανώθηκαν με βάση τους μήνες (Οκτώβριος - Ιανουάριος) και εντάχθηκαν σε θεματικές ενότητες, σχετιζόμενες με κάποια από τις παγκόσμιες ημέρες που γιορτάζονται στη διάρκεια κάθε μήνα. Έτσι,
-
ο Οκτώβριος ήταν αφιερωμένος στην τρίτη ηλικία: Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων (1η Οκτωβρίου).
-
ο Νοέμβριος ήταν αφιερωμένος στα δικαιώματα των γυναικών: Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου).
-
ο Δεκέμβριος ήταν αφιερωμένος στα Ανθρώπινα Δικαιώματα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10 Δεκεμβρίου).
-
ο Ιανουάριος ήταν αφιερωμένος στην κουλτούρα της συντονίστριας χώρας Ουγγαρίας: Παγκόσμια Ημέρα του Ουγγρικού πολιτισμού (22 Ιανουαρίου).
Τα παραπάνω θέματα προσεγγίστηκαν μέσα από πρωτότυπες και ευρηματικές δραστηριότητες που μπορείτε να δείτε στην σελίδα του προγράμματος:
Το Λύκειο των "Εκπαιδευτηριων Πάνου" υλοποίησε ως συντονιστής ένα ακόμη ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο "Smart Waste Management Sensors" και εταίρους σχολεία από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κροατία. Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, στο σχολείο μας χορηγήθηκε από την εθνική υπηρεσία eTwinning ο αναγκαίος εξοπλισμός ως επιβράβευση για την αναγόρευσή του ως σχολείο eTwinning κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020. Πρόκειται για ένα έργο STEM που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός μηχανισμού ελέγχου της πληρότητας των κάδων απορριμμάτων με τη χρήση πλακέτας arduino και τη δυνατότητα τηλε-ενημέρωσης των απορριμματοφόρων οχημάτων. Σκοπός είναι η εξοικονόμηση ενέργειας από τη μείωση των περιττών διαδρομών και το ανάλογο θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και αποσκοπεί στην ανάπτυξη δεξιοτήτων εφευρετικότητας αλγοριθμικών και προγραμματιστικών προτύπων, προτείνοντας μια λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και της εξοικονόμησης ενέργειας.
Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2019-2020, ολοκληρώθηκε η διαδικασία του προγραμματισμού της πλακέτας arduino (δημιουργία κώδικα) καθώς και η σύνδεση της πλακέτας με το δίκτυο wifi, ώστε να εξασφαλίζεται η μετάδοση της πληροφορίας σε προκαθορισμένο διακομιστή αλληλογραφίας.
Παράλληλα, οι μαθητές απάντησαν σε κουίζ από το eco schools.global: “How litter conscious are you while at school?” και συνέκριναν τα αποτελέσματα με αυτά των μαθητών των άλλων σχολείων. Επίσης, οι μαθητές κλήθηκαν να ανακαλύψουν το προσωπικό οικολογικό τους αποτύπωμα μέσω διαδικτυακού κουίζ της WWF. Τα αποτελέσματα σε εικόνες screenshot αναρτήθηκαν σε twinboard στην αντίστοιχη σελίδα και οι μαθητές αντάλλαξαν απόψεις με τους εταίρους τους στο Forum του έργου.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν εργαστηριακές ασκήσεις για τον προγραμματισμό της πλακέτας arduino με απλά κυκλώματα (με χρήση λαμπτήρων και του αισθητήρα υπερήχων), έτσι ώστε να εξοικειωθούν οι μαθητές με την δημιουργία κώδικα.
Τέλος, οργανώθηκε webinar στο οποίο συμμετείχαν τα συνεργαζόμενα σχολεία και στο οποίο οι μαθητές προχώρησαν ψηφιακά στον προγραμματισμό της πλακέτας arduino χρησιμοποιώντας τη web εφαρμογή Tinkercad (https://www.tinkercad.com/), ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες της εφαρμογής στη σχεδίαση τρισδιάστατων μοντέλων (3D Modeling και Design) και για τον τρόπο σύνδεσης της πλακέτας με το δίκτυο wi-fi.
Το έργο μας θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά (έως το τέλος του έτους 2020), με τα ίδια συνεργαζόμενα σχολεία, προκειμένου να περάσουμε στην τελική φάση της υλοποίησης που περιλαμβάνει τον σχεδιασμό του εξαρτήματος που θα περικλείει την πλακέτα arduino και την τοποθέτησή του σε κάδο απορριμμάτων του σχολείου μας.
Η συγκεκριμένη δράση δεν είναι η πρώτη που υλοποιείται στο σχολείο μας με κατευθυντήριο άξονα τη μεθοδολογία STEM. Οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί είναι ήδη εξοικειωμένοι με παρόμοια έργα. Η επίλυση του προβλήματος που τέθηκε ως βαση για την υλοποίηση αυτού του έργου (εξοικονόμηση ενέργειας από την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων), ενισχύει τη διερευνητική ικανότητα των μαθητών για την εύρεση της λύσης, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη δεξιοτήτων παρατήρησης, πειραματισμού και πρακτικής αξιοποίησης των φυσικών επιστημών και της τεχνολογίας.
Το έργο υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί Νάντια Μαραζιώτη και Λίντα Αλεξοπούλου
Μπορείτε να περιηγηθείτε στη σελίδα του προγράμματος και να δείτε όλη την εργασία που έχουν υλοποιήσει τα παιδιά έως τώρα:
Εθνική ετικέτα ποιότητας απέσπασε το eTwinning έργο “European Student Council 2019”. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα που διανύει ήδη την τρίτη χρονιά υλοποίησής του και σχετίζεται με την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μαθητικού συμβουλίου αποτελούμενου πλέον από οκτώ χώρες (Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία και Ελλάδα). Ιδρυτικό μέλος του ευρωπαϊκού μαθητικού συμβουλίου αποτελεί το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου. Οι μαθητές, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, υλοποιούν δραστηριότητες που προάγουν την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του eTwinning και συναντιούνται ως ολομέλεια μια φορά το χρόνο (κάθε Μάρτιο) στο Στρασβούργο όπου συνεδριάζουν στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια τα μέλη του να γίνουν 27, όσες είναι και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μπορείτε να περιηγηθείτε στις σελίδες αυτού του έργου στη διεύθυνση:
https://twinspace.etwinning.net/73743/home
Το έργο “No news is fake news” υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2018-2019 και είχε ως θέμα τον ψηφιακό γραμματισμό, τις ψεύτικες ειδήσεις, την παραπληροφόρηση και την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Απέσπασε εθνική και ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.
Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν εκτός από την Ελλάδα, η Σουηδία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Κροατία και η Σερβία.
Μπορείτε να περιηγηθείτε στις σελίδες του έργου στη διεύθυνση: https://twinspace.etwinning.net/70912/home
Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2017-2018 από τους φιλολόγους Θεόδωρο Τομαρᾶ και Λίντα Αλεξοπούλου με την Α΄και τη Β΄ Λυκείου.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τα παρακάτω σχολεία:
- Ecole Européenne de Strasbourg, Strasbourg Γαλλία
- IES Fernando de Rojas, Salamanca Ισπανία
- 5o Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης / 5th General Lyceum of Thessaloniki, Thessaloniki Ελλάδα
- Liceo Scientifico Statale "A. Moro", Margherita Di Savoia (Bt) Ιταλία
- Escola Secundária da Quinta das Flores, Coimbra Πορτογαλία
- Ķeguma komercnovirziena vidusskola, Ķeguma Novads Λετονία
- Zespół Szkół nr 19 we Wrocławiu , Wrocław Πολωνία
- Plungės Saulės gimnazija, Plungė Λιθουανία
Το έργο βραβεύτηκε με την εθνική και την ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.
Ο επίσημος ιστότοπος του έργου, στον οποίο αποτυπώνεται όλη η εργασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
Το πρόγραμμα αυτό υλοποιούν αυτό το σχολικό έτος (2017-2018) οι φιλόλογοι Θεόδωρος Τομαρᾶς και Λίντα Αλεξοπούλου με την Α΄ και τη Β΄ Λυκείου.
Το έργο βραβεύτηκε με την εθνική και την ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.
Στο πρόγραμμα, του οποίου είμαστε ιδρυτές συμμετέχουν τα παρακάτω σχολεία:
- Freiherr-vom-Stein-Schule, Fulda Γερμανία
- Collège Saint-Roch, Ferrières Βέλγιο
- College Belle Etoile, Saint Joseph Γαλλία
- The Heritage Private School, Limassol Κύπρος
- IIS "M. Hack", Morlupo (Rm) Ιταλία
- ICS 2 "Arnolfo di Cambio" di Colle di Val d'Elsa, Colle di Val d'Elsa (SI) Ιταλία
- Collège André Cabasse, Roquebrune Sur Argens Γαλλία
- IES Al Ándalus, Almería Ισπανία
- IES Fernando de Rojas, Salamanca Ισπανία
- Secondary School no 19 Avram Iancu, Timișoara Ρουμανία
- Convitto Nazionale "G.B.Vico" , Chieti (Ch) Ιταλία
Το έργο βραβεύτηκε με εθνική και ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.
Ο επίσημος ιστότοπος του έργου, στον οποίο αποτυπώνεται όλη η εργασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, βρίσκεται στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:
Tο πρόγραμμα αυτό υλοποιούν το σχολικό έτος (2017-2018) για την Ε΄ τάξη του Δημοτικού η φιλόλογος Λίντα Αλεξοπούλου και η βιολόγος Νάντια Μαραζιώτη, σε συνεργασία με τους δασκάλους της τάξης Σοφία Αλεξοπούλου και Γιάννη Κυρίτση.
Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν τα παρακάτω σχολεία:
- 15° ICS "P. Orsi" di Siracusa, Siracusa (Sr) Ιταλία
- 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, Thessaloniki Ελλάδα
- Istituto Comprensivo Mediglia, Mediglia (Mi) Ιταλία
- Základní škola Kroměříž, Komenského nám. 440, Kroměříž Δημοκρατία της Τσεχίας
- Newcastle-Under-Lyme Junior School, Newcastle-Under-Lyme Ηνωμένο Βασίλειο
- CP Coll d'en Rabassa, Palma Ισπανία.
Το έργο αυτό βραβεύτηκε με την εθνική και την ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.
Μπορείτε να δείτε όλη την ανάπτυξη του έργου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://twinspace.etwinning.net/43325/home
Το πρόγραμμα υλοποἰησαν το σχολικό έτος 2016-2017 με τη Δ΄ Δημοτικού, οι φιλόλογοι Θεόδωρος Τομαρᾶς και Λίντα Αλεξοπούλου, σε συνεργασία με τους δασκάλους της τάξης Κων/νο Λαμπρόπουλο και Κατερίνα Σμάνη.
Το έργο βραβεύτηκε με την εθνική και την ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.
Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν τα παρακάτω σχολεία:
- 1° ICS di Pontecorvo, Pontecorvo (Fr) Ιταλία
- Whitehouse Common Primary School, Sutton Coldfield Ηνωμένο Βασίλειο
- 15° ICS "P. Orsi" di Siracusa, Siracusa (Sr) Ιταλία
- Saint Felix de sorgues, Saint Felix De Sorgues Γαλλία.
Ο επίσημος ιστότοπος του έργου, στον οποίο αποτυπώνεται όλη η εργασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, βρίσκεται στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2015-2016, αφού εγκρίθηκε από τις εθνικές υπηρεσίες eTwinning Ισπανίας και Ελλάδας. Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου συνεργάστηκαν με το σχολείο IES Fernando de Rojas της πόλης Salamanca της Ισπανίας. Το θέμα του προγράμματος ήταν η δημοκρατική ολοκλήρωση της Ευρώπης και οι μαθητές των δύο χωρών διεξήγαγαν έρευνα σχετικά με το δημοκρατικό έλλειμμα που παρατηρείται στον Ευρωπαϊκό χώρο.
Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δύο χωρών αντάλλαξαν επισκέψεις, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων.
Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν τα εξής σχολεία:
Εκπαιδευτήρια Πάνου - Λύκειο - Ναύπακτος (Ελλάδα)
IES Fernando de Rojas (Salamanca - Spain)
Ημερολόγιο
Ανακοινώσεις
- - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -